Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Σαπούνι Τσουκνίδα, Δάφνη, Δενδρολίβανο για περιποίηση μαλλιών



Βοτανικό Χειροποίητο Σαπούνι με Έλαιο Τσουκνίδας
και Αιθέρια Έλαια Δάφνης και Δενδρολίβανου

Ιδιότητες:

Το λάδι Τσουκνίδας (Nettle Oil) προέρχεται από την επεξεργασία των φύλλων του φυτού Urtica dioica. Παρουσιάζει έντονη αντιφλεγμονώδη δράση και συνήθως χρησιμοποιείται για τη περιποίηση της ερεθισμένης, ευαίσθητης και ταλαιπωρημένης επιδερμίδας.

Η χρήση του έλαιου τσουκνίδας είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στα προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Πολλές ανεξάρτητες εργαστηριακές μελέτες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζουν πως το έλαιο της τσουκνίδας συμβάλει στην ενδυνάμωση της τρίχας (πάχος τρίχας), προωθεί την τριχοφυία και καταπολεμά τη πυτιρίδα. H αποτελεσματικότητα της τσουκνίδας στην ενδυνάμωση των μαλλιών, πιθανολογείται πως οφείλεται στο συνδυασμό Βιταμίνης Α, Βιταμίνης C και των λιπαρών οξέων που περιέχει.

To έλαιο Τσουκνίδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτόνομα ή ως συστατικό σε ενυδατικές κρέμες,, σαμπουάν και Shower Gels. Αποτελεί ιδανικό συστατικό για καλλυντικά που σκοπό έχουν τη φροντίδα των άτονων και "αδύναμων" μαλλιών.

Το έλαιο Τσουκνίδας χρησιμοποιείται είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με άλλα έλαια βάσης για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Τέλος, σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι τα έλαια βάσης είναι απαραίτητα στην αρωματοθεραπεία προκειμένου να αποτελέσουν τον "φορέα" στον οποίο θα προστεθούν τα αιθέρια έλαια. Για το λόγο αυτό μέσα στο συγκεκριμένο σαπούνι χρησιμοποιείται ως βάση το έλαιο Τσουκνίδας συνοδευόμενο από τα αιθέρια έλαια του Δενδρολίβανου και της Δάφνης.

Πιο συγκεκριμένα, το λάδι δεντρολίβανου  δεν είναι μόνο καλό για την ανάπτυξη των μαλλιών, αλλά και για την ανακούφιση από τη φαγούρα στο δέρμα. Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής , η οποία ενθαρρύνει τη θρέψη των μαλλιών και την ίδια στιγμή, βοηθά στην καταπολέμηση της πιτυρίδας και είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους μαλλιών.

Το δαφνέλαιο είναι επίσης γνωστό παραδοσιακό καλλυντικό υλικό, που χρησιμοποιείται για την περιποίηση των μαλλιών. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα, σταματάει την τριχόπτωση, ψαλίδα και τους δίνει λάμψη χάρη στις μαλακτικές και ενυδατικές του ιδιότητες.

Διαθέσιμα Προιόντα:

  1. Βοτανικό Χειροποίητο Σαπούνι με Έλαιο Τσουκνίδας και Αιθέρια Έλαια Δάφνης και Δενδρολίβανου (100γρ)
  2. Φυτικό Σαμπουάν με Έλαιο Τσουκνίδας και Αιθέρια Έλαια Δάφνης και Δενδρολίβανου (250μλ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου