Άνω Βροντού ΣερρώνΗ Άνω Βροντού είναι ορεινό χωριό του νομού Σερρών απέχει από τις Σέρρες 32 χλμ.. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.060 μέτρων στις πλαγιές των όρων Βροντούς, που αποτελούν απόληξη του Όρβηλου. Πρόκειται για τον πιο ορεινό οικισμό του νομού Σερρών και ολόκληρης της ανατολικής Μακεδονίας.

 Σε μια ξεχωριστή τοποθεσία, η βλάστηση παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία δέντρων και φυτών. Το χωριό περικλείεται από  πυκνά δάση από οξιές και έλατα καθώς δεν λείπουν  καρυδιές, φουντουκιές, άγρια μύρτιλα, άγριες ποιλικίες αρώνια, αγριοαπιδιές και κρανιές. Επίσης υπάρχει μεγάλη ποικιλία από διάφορα είδη τσαγιού, βοτάνων και αγριολούλουδων.


Οι κάτοικοι της Άνω Βροντούς έχουν ως κύρια δραστηριότητα την παραγωγή  πατάτας και φασολιών. Οι πατάτες της Βροντούς ξεχώριζαν και ξεχωρίζουν για τη γεύση τους, αποτελώντας το σήμα κατατεθέν του χωριού και είναι αναγνωρίσιμες πλέον σε όλη την Ελλάδα. 

Το νερό  της Άνω Βροντούς είναι το καλύτερο και καθαρότερο, γιατί διηθείται φυσικά στα διάφορα πετρώματα και προέρχεται από μεγάλο βάθος.

Πλούσια Βλάστηση