
Συνοπτικά οι ιδιότητες του Γάλατος Γαϊδούρας:
Η περιεκτικότητα σε λιπαρά είναι πολύ χαμηλότερη σε σχέση με
το αγελαδινό γάλα, ενώ η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C είναι 60 φορές
μεγαλύτερη. Περιέχει επίσης βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, D, E, και είναι μια
πλούσια πηγή ασβεστίου, φωσφόρου, νατρίου, σιδήρου, ψευδαργύρου και
ανοσοσφαιρίνες γλυκερίνης που το καθιστούν εξαιρετικά επωφελές για την
κατανάλωση και την φροντίδα του δέρματος.
Είναι
κατάλληλο για παιδιά που πάσχουν από αλλεργίες, για τη θεραπεία του κοκίτη,
ηλικιωμένους με οστεοπόρωση, πόνους των αρθρώσεων, άσθμα, έλκος στομάχου,
συμπτώματα χαλάρωσης εμμηνόρροιας, πονόλαιμος, θεραπεία της φυματίωσης, και πιο
γενικά βήχας κάθε είδους. Υπάρχουν επίσης αναφορές, ότι δηλητήριο από δάγκωμα
φιδιού εξουδετερώθηκε με γάλα γαϊδούρας!
Στην
κοσμετολογία, τα υψηλά επίπεδα φωσφολιπιδίων πρωτεΐνης και ceramide καθιστούν
το γαϊδουρόγαλα ένα προϊόν εξαιρετικό κατά της αντιγήρανσης, της θεραπείας των
ρυτίδων και την αναγέννηση του δέρματος. Επίσης, έχει σημαντικά οφέλη στην
αντιμετώπιση του εκζέματος, ακμής και ψωρίασης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου