Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Φυσική Αντιηλιακή Προστασία: έλαιο Ιπποφαές

Μερικές από τις δραστικές ενώσεις του ιπποφαούς είναι και οι εξής: βιταμίνη C, άλφα-τοκοφερόλη, μεγάλη ποσότητα καροτενοειδών και βιταμίνη Ε, μεταλλικά στοιχεία (Κ, Na, Mg, Ca, Fe, Ζη, Se), μονοσακχαρίτες σάκχαρα, οργανικά οξέα, ελεύθερα αμινοξέα, πτητικές ενώσεις, διάφορα φλαβονοειδή (κερκετίνη, μυρικετίνη), λιπαρά οξέα, τριακυλογλυκερόλη, φυτοστερόλες, ζεαξανθίνη κτλ.

Λόγω αυτών των ενώσεων που περιέχει, οι ευεργετικές δράσεις του έχουν ως εξής:: αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδης, αντιμικροβιακή, αντικαρκινική, ηπατο-προστατευτική, και ανοσο-ρυθμιστική. Το ιπποφαές χρησιμοποιείται ως αντι-καρδιαγγειακό φάρμακο.   Επίσης συμβάλλει στην προστασία του μυελού των οστών από βλάβες που οφείλονται στην ακτινοβολία, καθώς επίσης βοηθά τα κύτταρα του μυελού των οστών να ανακάμψουν ταχύτερα. 

Ακόμα…οι καρποί του αναστέλλουν την ανάπτυξη των Gram-αρνητικών βακτηρίων, δρα προληπτικά και θεραπευτικά στα γαστρικά έλκη, είναι αποτελεσματικό στην ατοπική δερματίτιδα,  μπορεί επίσης να είναι ένα χρήσιμο μέσο για πρόληψη και θεραπεία ασθενειών του ήπατος,
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ (σε πειράματα που έγιναν, προκάλεσε μια ισχυρή συμπύκνωση της χρωματίνης), ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ DNA.

 Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προστατεύσει το σώμα μας από το κάπνισμα ώστε να ενισχυθεί η ψυχική και σωματική απόδοση, βελτιώνει την υγεία του δέρματος, των μαλλιών, των νυχιών. Επιπλέον, είναι ιδανικό για πόνους στις αρθρώσεις, κατάθλιψη, υπέρταση, τόνωση, ευεξία και ενέργεια, γρήγορη ανάρρωση και επούλωση των πληγών, υπερπλασία του προστάτη, παθήσεις στο συκώτι, για την νόσο του Crohn και προστασία από καρδιαγγειακά προβλήματα, μείωση της κακής χοληστερίνης και του σακχάρου στο αίμα, προστασία των αγγείων, ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος, ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, τους πόνους της περιόδου και προστασία του αναπαραγωγικού συστήματος. 
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΕΣ.
Πηγή:/www.avramoglou.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου