Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΗ ΣΟΥ: Scrub (απολέπιση) για όλο το σώμα

Scrub

Ανανεώστε την επιδερμίδα σας! Χαρίστε απαλότητα και λάμψη στην επιδερμίδα σας με φυσικά scrub, που θα φτιάξετε εύκολα και απλά στο σπίτι!
Tο πρώτο βήμα για την περιποίηση της επιδερμίδας του σώματος και του προσώπου είναι αναμφισβήτητα η απολέπιση. Όχι μόνο γιατί απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που τη δείχνουν θαμπή και τραχιά, αλλά και γιατί βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων φροντίδας. Δεν χρειάζεται παρά να αφιερώσετε λίγο από το χρόνο σας και θα αποζημιωθείτε με μια βελούδινη επιδερμίδα!

Για το σώμα 
Αναμείξτε σε ένα μπολ -ανάλογα με την ποσότητα του μείγματος που θέλετε να φτιάξετε- ίσες ποσότητες ζάχαρης και γάλακτος, π.χ. 5 κουταλιές ζάχαρη με 5 κουταλιές γάλα. Χρησιμοποιήστε το μείγμα σε νωπή επιδερμίδα, κάνοντας απαλές, κυκλικές κινήσεις. Ξεπλύνετε και απλώστε μια ενυδατική κρέμα σώματος.
Tip : Oι κινήσεις σας θα πρέπει να έχουν ανοδική φορά -από τα πόδια προς τα πάνω- για να ενεργοποιήσετε την κυκλοφορία σας. Κάντε το ίδιο απλώνοντας και την ενυδατική σας κρέμα.

Για το πρόσωπο 
Θρυμματίστε 2 κουταλιές αμύγδαλα (μη επεξεργασμένα ή αλατισμένα). Ανακατέψτε τα με 1 κουταλάκι μέλι και κάντε ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο για 5 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά.
Tip : Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό ή ευαίσθητο, ξεκινήστε την απολέπιση σε βρεγμένο πρόσωπο, πάντα με απαλές, κυκλικές κινήσεις. Συνεχίστε με μια ενυδατική μάσκα, για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.

Για τα χέρια 
Σε ένα μπολ, ρίξτε 1 κουταλιά αλάτι και 1 κουταλιά μέλι. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο αχιλλέας, που έχουν λευκαντική δράση ενάντια στις κηλίδες. Τρίψτε ελαφρά την επιφάνεια των χεριών σας για 2-3 λεπτά και ξεβγάλτε τα με χλιαρό νερό.
Tip: Ενυδατώνετε καθημερινά τα χέρια σας, ιδιαίτερα το βράδυ πριν κοιμηθείτε. Μην ξεχνάτε ότι, καθώς είναι συνεχώς εκτεθειμένα, εμφανίζουν εύκολα ξηρότητα και σημάδια γήρανσης.

Για τα χείλη 
Για να αποφύγετε σκασίματα και αντιαισθητικά πετσάκια, τρίψτε απαλά τα χείλη σας με μια παλιά βρεγμένη οδοντόβουρτσα ή με ένα μαλακό πανάκι 1-2 φορές την εβδομάδα. Επίσης, μπορείτε να βρέξετε το δάχτυλό σας, να το βουτήξετε σε λίγη ζάχαρη και να κάνετε μασάζ στα χείλη.
Tip: Εάν τα χείλη σας έχουν σκάσει, αποφύγετε προσωρινά τα κραγιόν και τα gloss, τα οποία περιέχουν στη σύνθεσή τους ουσίες που ιριδίζουν. Για να απαλύνετε γρήγορα τα χείλη σας, απλώστε με το δάχτυλό σας λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο.


Μια χρήση αρκεί!
Oι ποσότητες που αναγράφονται στις συνταγές προορίζονται για μία χρήση. Εάν σας περισσέψει υλικό, πετάξτε το και μην το φυλάξετε για επόμενη χρήση, καθώς τα φυσικά συστατικά μπορεί να αλλοιωθούν.


Δείξτε προσοχή! 
Η συχνή απολέπιση μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα. Δεν χρειάζονται υπερβολές. Αρκεί 1 φορά την εβδομάδα εάν έχετε ξηρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα και μέχρι 2 φορές την εβδομάδα εάν έχετε κανονική ή λιπαρή. Oι κινήσεις σας πρέπει να είναι απαλές και κυκλικές. Ποτέ μην τρίβετε με δύναμη την επιδερμίδα σας!


Πηγή: http://www.vita.gr/mindandbody/natural-beauty/article/2372/scrub/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου