Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

Θηλασμός, πληγωμένες θηλές

Το πιο σημαντικό δώρο που μπορεί μια μητέρα να κάνει στο παιδί της μετά την γέννησή σου είναι να του παρέχει το γάλα που έχει φτιαχτεί αποκλειστικά και μόνο για το νεογέννητο παιδί της. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά και για το παιδί αλλά και για την μητέρα. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά πλεονεκτήματα για το παιδί:

  • Προφύλαξη από αλλεργίες, από μολύνσεις, ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού του παιδιού
  • Σωστή ανάπτυξη των μυών, οστών, δοντιών του παιδιού
  • Λιγότεροι κωλικοί
  • Λιγότερες πιθανότητες να κάνει το παιδί ίκτερο
  • Προφύλαξη από σακχαρώδη διαβήτη, παχυσαρκία, καρδιοπάθειες, μορφές καρκίνου κτλ.
Για τη μητέρα:

  • Επαναφορά της μήτρας μετά τον τοκετό
  • Προφύλαξη από οστεοπόρωση
  • Προφύλαξη από καρκίνο του μαστού, της μήτρας, των ωοθηκών
Και το σημαντικότερο το δέσιμο, η στοργή, η ασφάλεια που νιώθει το βρέφος μέσω της σωματικής επαφής μητέρας παιδιού. 

Τι γίνεται όμως όταν το μωρό άθελά του έχει πληγώσει τις θηλές της μητέρας; Σίγουρα η λύση δεν είναι ο απογαλακτισμός του. Θέλει προσπάθεια, υπομονή και επιμονή από την μητέρα για να συνεχίσει το θηλασμό. Και οπωσδήποτε πρέπει να διορθώσει τη στάση του θηλασμού. Γιατί το μωρό πιάνει λάθος της θηλές και προκαλεί πόνο αλλά και ερεθισμούς. Αν το βρέφος πιάσει σωστά τις θηλές της μαμάς του, τότε και 23 ώρες συνεχόμενα να είναι στο στήθος, η μητέρα δεν πονά καθόλου και δεν δημιουργούνται πληγές.

Προσφάτως, επειδή ο Ορεινός ΒιόΚηπος απέκτησε το πρώτο μικρό αφεντικό του, που σήμερα μετράει 24 ημέρες και επειδή αντιμετωπίσαμε οι ίδιοι το πρόβλημα με τον ερεθισμό των θηλών έχουμε να σας προτείνουμε την ιδανικότερη λύση. Μια κεραλοιφή.. Από την πιο απλή κεραλοιφή μέχρι με σπαθόλαδο ή χαμομηλάκι έκανε θαύματα μέσα σε ένα βράδυ κιόλας με εμφανή διαφορά. Επίσης καθότι δεν περιέχει τίποτα το χημικό το παιδί και να θηλάσει μετά από τη χρήση της κεραλοιφής δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, όπως μας επισήμαναν οι παιδίατροι μας.  Εμείς βέβαια τη χρησιμοποιούμε και στην αλλαγή πάνας για να μη συγκαεί και μετά το μπάνιο αλλά και σε κάποιες κοκκινίλες ή εκδορές με τα νυχάκια του που προκάλεσε ο μικρός μας. Παντού και πάντα έχουμε μαζί μας το βαζάκι μας!!!!!