Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

Σειρά Σαπουνιών με Γάλα Γαϊδούρας

Με χαρά σας παρουσιάζουμε μία νέα σειρά σαπουνιών με βάση το Γάλα Γαϊδούρας και το Βουβαλίσιο Γάλα.

Το δοκιμάσαμε και σας το προτείνουμε:

- Σαπούνι με Γάλα Γαϊδούρας / Βουβαλίσιο Γάλα, Ρόδι και 100% οργανικό Έλαιο Αργκάν
- Σαπούνι με Γάλα Γαϊδούρας 
/ Βουβαλίσιο Γάλα, Έλαιο Καρύδας και Cranberries
- Σαπούνι με Γάλα Γαϊδούρας / Βουβαλίσιο Γάλα, ακατέργαστο Μελισσοκέρι και Γύρη

Το γάλα γαϊδούρας θεωρείται ιδανικό για την αντιμετώπιση των Δερματολογικών παθήσεων – Ξηροδερμία, Ψωρίαση, Εκζέματα, Ακμή.  Έίναι επίσης εξαιρετικό για την αντιγήρανση και την θεραπεία των ρυτίδων.  Έχει 60 φορές την βιταμίνη C από το γάλα της αγελάδας. Επίσης βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, D & Ε. Είναι πλούσια πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου, νατρίου, σιδήρου, ψευδαργύρου, ανοσφαιρίνες και γλυκερίνες. Το γάλα γαϊδούρας είναι επωφελές για την φροντίδα του δέρματος.

To έλαιο Αργκάν  οφείλει όμως την αποτελεσματικότητά του στην υψηλή περιεκτικότητά του σε ακόρεστα λιπαρά οξέα (80%). Επιπλέον, αποτελεί μια από τις πιο πλούσιες φυσικές πηγές βιταμίνης Ε. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει δεκαπλάσια περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, σε σχέση με το ελαιόλαδο, ενώ περιέχει επίσης αντιοξειδωτικές ουσίες, σκουαλένιο, φαινόλες και καροτένια, που δρουν εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες. Η αντιγηραντική δράση του ελαίου οφείλεται στη βιταμίνη Ε που περιέχει. Επιπλέον, η βιταμίνη Α αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος και διεγείρει τη σύνθεση του κολλαγόνου. Οι φαινόλες λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη, κατά των βακτηριδίων και των μυκήτων, ενώ το σκουαλένιο ως μαλακτικό. Οι φυτοστερόλες συμβάλλουν στην προστασία του κολλαγόνου, ενώ τα τριτερπένια επιβραδύνουν τη γήρανση. Αν δε, αναμιχθεί με λάδι από ρόδι, η αντιοξειδωτική του δράση πολλαπλασιάζεται».

Η μελισσογύρη είναι μια αναντικατάστατη πηγή από φυσικές πρωτεΐνες. Η μελισσογύρη είναι πλούσια σε πολύτιμα συστατικά μεταξύ των οποίων πρώτη θέση έχουν οι πρωτεΐνες και τα αμινοξέα. Άλλα αξιόλογα στοιχεία που περιέχει είναι:

Η καροτίνη, η οποία είναι η βασική πηγή από την οποία παράγεται βιομηχανικά η βιταμίνη Α. Η Ρουτίνη (βιταμίνη Π), η οποία δυναμώνει και μεγαλώνει τα τριχοειδή αγγεία της κυκλοφορίας και ενισχύει τις φλέβες και τις αρτηρίες.