Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Ρίγανη: Δεν νοστιμίζει μόνο.....


Ακούγοντας και μόνο το όνομα της ρίγανης στο μυαλό μας συνήθως έρχονται κατευθείαν διάφορες λιχουδιές και μεζέδες... Η ρίγανη μας, που στην Ελλάδα έχουμε πολλά πολλά αποθέματα όχι μόνο ως καλλιέργεια αλλά σχεδόν το σύνολο των βουνών μας είναι στολισμένο με το μαγικό αυτό βότανο βοηθάει πάρα πολύ ιδιαίτερα σε στομαχικές και εντερικές διαταραχές και πόνους κοιλιάς, φουσκώματα κτλ..

Για να ετοιμάζουμε το αφέψημα που θα μας βοηθήσει, βράζουμε λίγα λεπτά ένα κουταλάκι του γλυκού ρίγανη σε  ένα μπρίκι με νερό. Το βγάζουμε από τη φωτιά το αφήνουμε 2-3 λεπτά (σκεπασμένο καλύτερα) να βγάλει όλες τις ουσίες του το σουρώνουμε και είναι έτοιμο... Αν θέλετε προσθέτετε και λίγο μέλι... Στην υγειά μας!!