Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Παρασκευή αφεψήματος


Για ένα σωστό αφέψημα (το γνωστό σε όλους μας "τσαγάκι"):

Σκοπός είναι όταν ετοιμάζουμε μόνοι μας κάποιο αφέψημα, αυτό να γίνεται και σωστά ώστε ο οργανισμός μας να λάβει όλα εκείνα τα θρεπτικά - φαρμακευτικά συστατικά, έλαια κτλ. τα οποία έχει περιέχει το βότανο της επιλογής μας. Παρακάτω σας δίνουμε την σωστότερη κατά της άποψή μας "γενική" συνταγή για ένα φυσικό - φαρμακευτικό - ευεργετικό - απολαυστικό αφέψημα:

- 20 γρ. αποξηραμένο βότανο ή περίπου τη διπλάσια ποσότητα 40-50γρ αν είναι το βότανό μας φρέσκο.
- 1/2 λίτρο νερό.
Βάζετε το βότανο μέσα στο κρύο ακόμα νερό, τοποθετείτε στη φωτιά και όταν αρχίσει να βράζει αφήστε το 5-10 λεπτά. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 5- 10 λεπτά σκεπασμένο (π.χ αν το παρασκευάζετε σε μπρίκι σκεπάστε με ένα πιατάκι του καφέ).  Σουρώνετε και είναι έτοιμο το αφέψημά μας προς κατανάλωση. Αν χρησιμοποιήσουμε αποξηραμένα βότανα τα θρυμματίζουμε πριν τα βάλουμε στο σκεύος με το νερό, αν είναι νωπά τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια πριν τα βράσουμε.

Μην διστάζετε να χρησιμοποιήσετε παραπάνω από ένα βότανο της επιλογής σας για την παρασκευή του αφεψήματός σας...

Επίσης αν βάλουμε και μια κουταλιά μέλι ή και λίγο λεμονάκι, είτε κρύο είτε ζεστό, ακόμα και παγωμένο το καλοκαιράκι, το αφέψημα μας γίνεται ευεργετικότατο και πολύυυ πολύυυ εύγεστο για όλες τις ώρες της ημέρας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου