Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2013

Παραγωγή Χειροποίητου Σαπουνιού με Βότανα


Ξεκίνησε η φετινή παραγωγή φαρμακευτικών και αρωματικών σαπουνιών. Με μια ολοκληρωμένη διαχείριση που ξεκινάει από τη συλλογή των βοτάνων, συνεχίζει με την παραγωγή ελαίων από γνήσιο παρθένο ελαιόλαδο και έπεται η παραγωγή των σαπουνιών μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε τη φετινή μας παραγωγή χειροποίητων σαπουνιών με βότανα. Τα σαπούνια παρασκευάζονται από φυτική γλυκερίνη, από ελαιόλαδο, καστορέλαιο, μπορεί να υπάρχει σε ορισμένα προσθήκη λαδιού καρύδας, αμυγδαλέλαιου, αλόης, γνήσια αιθέρια έλαια και βότανα.

Όσον αφορά τα βότανα και τα έλαια, είναι εκείνα τα βότανα που συλλέγουμε από το βουνό, μακρυά από φάρμακα και τα οποία αποξηραίνουμε με φυσικούς τρόπους και στη συνέχεια τα τοποθετούμε στο λάδι.

Συνεπώς όλη η διαδικασία από την συλλογή των βοτάνων, μέχρι και την παρασκευή των σαπουνιών είναι καθαρά κάτω από τη δική μας επίβλεψη, πρόκειται για μια ολοκληρωμένη διαχείριση φαρμακευτικών και αρωματικών βοτάνων, ακριβώς όπως οι παλαιότερες γενιές μας κληροδότησαν, σεβόμενοι τη Μητέρα Φύση αλλά και την αποτελεσματικότητα των παλιών καλών συνταγών - γιατροσόφια- της Γιαγιάς...

Τα χειροποίητα σαπούνια μας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει τα φαρμακευτικά σαπούνια που περιέχουν βότανα, αιθέρια έλαια, φαρμακευτικά έλαια π.χ σαπούνι με σπαθόχορτο, χαμομήλι, λεμόνι, δεντρολίβανο, τσουκνίδα, καλεντούλα κτλ. Η δεύτερη κατηγορία είναι τα αρωματικά σαπούνια τα οποία περιλαμβάνουν αρώματα π.χ μανταρίνι, φράουλα, σοκολάτα, καρύδα κτλ. αλλά και αιθέρια έλαια που δίνουν τις ευεργετικές ιδιότητες τους ακόμα και στα πιο αρωματικά σαπουνάκια. Και οι δύο διαφορετικές κατηγορίες σαπουνιού παρασκευάζονται με τις ίδιες βάσεις γλυκερίνης, όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους είναι της ίδιας άριστης ποιότητας και δεν υστερεί η μία από την άλλη. Εξαρτάται από εμάς τους ίδιους το σαπούνι που θα μας ταιριάξει, τις ιδιότητες που θέλουμε να προσδώσουμε στην επιδερμίδα μας ή στα μαλλιά μας αλλά και από τον τύπο επιδερμίδας που έχουμε.

Με εκτίμηση,
Ορεινός Βιόκηπος

Σαπούνι Λεβάντας

Σαπουνάκια Φράουλας
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου